Nieuwsbrief april 2013

 

Beste lezer,

In deze nieuwsbrief besteden wij aandacht aan Roepingenzondag. U kunt lezen over de roeping van zuster Myriam uit de Centraal Afrikaanse Republiek. En hoewel oktober, de wereldmissiemaand, nog ver weg is, lichten wij alvast een tipje van de sluier op over wat er die maand centraal zal staan.
Op vrijdag 24 mei is er een feestelijke viering van het 60-jarig bestaan van het tijdschrift Pokrof van de Katholieke Vereniging voor Oecumene. Alles over het interessante programma leest u in deze nieuwsbrief.

Met vriendelijke groet,
de redactie
 De roeping van zuster Myriam
“Toen ik twaalf jaar was, zag ik een kind sterven. Omdat zijn ouders geen geld hadden om medische zorg voor hem te betalen”. Deze gebeurtenis greep zuster Myriam enorm aan en zette haar aan het denken hoe zij iets kon doen voor arme kinderen in haar land.
Lees verder
 


 

Wereldmissiemaand 2013
Oktober is nog ver weg, maar bij Missio zijn de voorbereidingen voor Wereldmissiemaand al een tijdje bezig. Dit jaar zullen de Kleine Christelijke Gemeenschappen in Tanzania centraal staan.
Lees verder

 Het mysterie in beeld?
Bij gelegenheid van het 60-jarig bestaan van het tijdschrift Pokrof organiseert de Katholieke Vereniging voor Oecumene een symposium over de betekenis van het beeld in de tradities van Oost en West.
Lees verder