Dorp van de hoopHet dorp van de hoop

Dungu is een stoffig dorp in het noordoosten van de Democratische Republiek Congo. Het is een onveilig gebied, vlakbij de grens met Zuid-Soedan en Oeganda. Geregeld vinden er overvallen, moorden en ontvoeringen plaats door het rebellenleger van het LRA (Lord’s Resistance Army). Hier woont zuster Angélique Namaika, in het dorp dat ze ‘Village d’Espoir’ noemt, dorp van de hoop.

Alle kinderen welkom
Hier vangt de zuster voormalige kindsoldaten, weeskinderen en vondelingen op. Het weeshuis is niet meer dan een barak van golfplaten op een lemen grond. ’s Avonds klappen ze hier de bamboebedden uit, waarop de kinderen vaak twee aan twee slapen. Het is zo smal dat men er nauwelijks doorheen kan lopen. Zuster Angélique slaapt in een piepkleine afgescheiden ruimte. Als een van ‘haar’ kinderen huilt, staat ze op, soms tien keer per nacht. “Als ik verwaarloosde kinderen zie, heb ik medelijden. We nemen ze op, ook als we geen plaats hebben”, zegt ze.

Dorp van de hoop

Reportage in Kerk Wereldwijd
In het november/december nummer van Kerk Wereldwijd staat een reportage over zuster Angélique Namaika. Lees hier de online uitgave.

Wilt u zuster Angélique financieel steunen bij haar werk? Geef dan uw bijdrage op:

IBAN: NL93 INGB 0000 0087 25
t.n.v. Missio te Den Haag
o.v.v. dorp van de hoop

Hartelijk dank voor uw gift.

Foto's © H. Schwarzbach

 


 

Postbus 93140
2509 AC Den Haag
Laan van Nieuw-Oost-Indië 191
Den Haag
E missio@missio.nl
 
T 070 - 304 74 44
F 070 - 381 83 55