Help de zusters in Juba

De zusters van DMI (‘Daughters of Mary Immaculate’) werken onder moeilijke omstandigheden in de vluchtelingenkampen in Zuid-Soedan. Groot was onze verslagenheid toen wij bericht kregen dat de zusters in Juba slachtoffer zijn geworden van een roofoverval.

Zusters overvallen en beroofd
Eind oktober kwamen de zusters thuis na de eucharistieviering en werden daar opgewacht door de overvallers. Onder bedreiging van een vuurwapen werden zij gedwongen geld af te geven. Toen de zusters om hulp schreeuwden, begonnen de overvallers op de zusters in te slaan. Ze sloten de zusters op in een kamer, nadat de mobiele telefoons waren afgepakt. De overvallers gingen door het huis en het aangrenzende kantoor en namen alles mee wat ze konden dragen, zoals computers, telefoons, camera’s, laptops, kleding, geld, koffers, tassen. Zij lieten een enorme ravage achter. Na een uur werden de 9 zusters gevonden. Twee zusters zijn zwaargewond geraakt en alle zusters lijden onder angst, onrust en slapeloze nachten. Iedereen is zwaar aangeslagen door het gebeuren.

Het helen van innerlijke wonden
Het is wrang dat juist deze zusters zelf slachtoffer zijn geworden van een brute overval. Het geeft de uiterst moeilijke omstandigheden aan, waaronder zij hun werk en missie uitvoeren. Maar dat zij doorgaan, staat buiten kijf. Hun missie is te belangrijk. U kunt de zusters daarbij helpen: met uw gebed en ook met een financiële bijdrage. U steunt niet alleen de zusters, maar vooral de vrouwen en kinderen voor wie zij een baken van hoop zijn.

Ja, ik steun de zusters met een donatie


Postbus 93140
2509 AC Den Haag
Laan van Nieuw-Oost-Indië 191
Den Haag
E missio@missio.nl
 
T 070 - 304 74 44
F 070 - 381 83 55