Op 26 mei liet paus Franciscus in een decreet afkondigen dat een wonder toegeschreven aan de tussenkomst van Pauline Jaricot erkend is. Dit is een belangrijke stap op de weg naar de zaligverklaring van deze stichteres van de Pauselijke Missiewerken.
Pauline Jaricot werd geboren in 1799 in Lyon in Frankrijk. Zij nam het op voor de rechten van uitgebuite arbeiders en vooral de arbeidsters die zij aan het werk zag in de textielfabrieken. Zij werd geraakt door de erbarmelijke omstandigheden en het ellendige leven van deze vrouwen. Geloof en sociale gerechtigheid gingen voor Pauline Jaricot hand in hand.
In 1822 richtte zij ‘Het Genootschap tot Voortplanting van het Geloof’ op. Dit was het begin van wat uiteindelijk de Pauselijke Missiewerken zouden worden. In 1826 stichtte zij de beweging van de ‘Levende Rozenkrans’: gebedsgroepen voor de universele missie.
Pauline Jaricot overleed in 1862 in miserabele omstandigheden. In 1963 werd zij door paus Johannes XXIII ‘Eerwaardig’ verklaard, de eerste stap op de weg naar een zaligverklaring. Op die weg is nu een tweede belangrijke stap gezet met de erkenning van een wonder door haar tussenkomst.