Kerk Wereldwijd

De nieuwe Kerk Wereldwijd (september-oktober 2021) is uit!
32 pagina’s missie- en kerknieuws met eigen
reportages met foto’s uit de derde wereld.
Inspirerende verhalen en achtergrondinformatie
uit de wereldkerk.

Met deze maand o.a.:

Natuurlijk is er veel aandacht voor de Wereldmissiemaand en in het bijzonder voor Guinee. In het artikel Leken zijn de hoeksteen van de kerk laten wij u kennismaken met de katholieke kerk in Guinee en dan vooral met enkele mensen die actief zijn in de parochies. In Guinee zijn de leken heel belangrijk geweest – en nog – in het levend houden van het geloof.

Daarnaast kunt u een indringende reportage lezen uit Nigeria, waar journaliste Bettina Tiburzy 72 uur doorbracht in het gevaarlijke Kaduna. Ontvoeringen en geweld zijn er aan de orde van de dag. Het interreligieuze vrouweninitiatief ‘Women’s Interfaith Council’ wil het geweld niet langer aanzien.

Over de kracht en ‘soft power’ van vrouwen kunt u ook lezen in het achtergrondartikel De zachte macht van moeders. Als jongeren radicaliseren, zijn hun moeders vaak de eersten die de waarschuwingstekens zien. Stabiele gezinsrelaties en een sterk zelfbewustzijn van de vrouwen kunnen erger voorkomen.

Word abonnee

Verruim uw blik en gun uzelf, een familielid of vriend(in) een abonnement op KERK WERELDWIJD. 32 pagina’s kerk- en missienieuws met reportages en foto’s uit de derde wereld. Inspirerende verhalen en achtergrondinformatie uit de wereldkerk. Kerk Wereldwijd verschijnt 6 x per jaar. Een abonnement kost 10 euro per jaar, bij automatische incasso.

  kies een optie*:

  Ik neem een abonnement à 10 euro op Kerk Wereldwijd tot wederopzegging en geef hierbij toestemming tot automatische incasso van het abonnementsgeld.Ik neem een abonnement à 10 euro op Kerk Wereldwijd tot wederopzegging en ontvang een acceptgirokaart (extra kosten 1 euro).Ik vraag een gratis proefnummer aan (laatste uitgebrachte nummer).

  * = verplicht veld

   

  Missio Pauselijke Missiewerken legt uw gegevens vast overeenkomstig de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). We kunnen deze gebruiken om u op de hoogte te houden van onze activiteiten. Indien u daar geen prijs op stelt, kunt u ons dit schriftelijk kenbaar maken: Missio, Antwoordnummer 1434, 2509 WB Den Haag (geen postzegel nodig). Of via missio@missio.nl.

  Door dit formulier te versturen, geeft u toestemming aan Missio/PMW (Laan van Nieuw Oost-Indië 191, 2593 BN Den Haag) het abonnementsgeld (10 euro) van uw rekening af te schrijven. Als u het niet eens bent met deze afschrijving kunt u deze laten terugboeken. Neem hiervoor contact op met uw bank voor de voorwaarden.