Seven Sisters

 • Arunachal Pradesh

  De inwoners van Arunachal Pradesh behoren in meerderheid tot inheemse bevolkingsgroepen. De Nyishi, het grootste volk, versieren hun traditionele hoeden met de bonte snavel van de nashomvogel, tegenwoordig meestal een kopie van kunststof. De meeste mensen in de Himalaya-deelstaat leven van de landbouw, vooral van de fruitteelt, maar ook van het kweken van kruiden zoals kardemon.

 • Nagaland

  Nagaland dankt zijn naam aan de ongeveer 16 bevolkingsgroepen, wiens verschillende volken samengevat worden onder het begrip “Naga”. Sinds de oprichting van India streven de Naga’s naar onafhankelijkheid. Tegenwoordig is er een vredesakkoord met de Indiase centrale regering. Maar het conflict, dat steeds weer met geweld oplaait, is niet opgelost.

 • Manipur

  In Manipur komt het net als in Assam en Nagaland steeds opnieuw tot spanningen en onlusten. Separatistische groepen en gewelddadige etnische conflicten tussen verschillende bevolkingsgroepen zorgen voor “permanente wanorde” en “instabiliteit”, aldus deskundigen.

 • Mizoram

  Het “Land van de blauwe bergen” is voor een groot deel begroeid met bamboewouden. Talrijke rivieren en meren bepalen het landschap. “Mi-zo-ram” betekent zoveel als “Land van de Hooglanders”. In Mizoram ligt het alfabetiseringspercentage op meer dan 90 procent, op de tweede plaats na Kerala.

 • Tripura

  Tripura, verregaand omsloten door Bangladesh, bestaat grotendeels uit bebost heuvellandschap. De meerderheid van de bevolking bestaat uit Bengalen. Daarbij komen verschillende inheemse volken. De bevolking leeft van de landbouw, zoals het verbouwen van suikerriet, rijst, aardappelen, rubber en thee.

 • Meghalaya

  Gelegen op een heuvelplateau herbergt Meghalaya de regenrijkste plek ter wereld. Aan het eind van de 19e eeuw begon met een Salvatorianer pater vanuit Shillong het missiewerk van de katholieke kerk in Noordoost-India. De drie grote inheemse volken, Khasi, Garo en Jaintia leven in een matrilineaire samenleving: de jongste dochter erft het bezit.

 • Assam

  Het grootste deel van de oppervlakte van Assam ligt in het dal van de Brahmaputra tussen de Himalaya in het noorden en de bergen van Meghalaya. Meer dan 1000 theeplantages in de dalen langs de rivieren vormen het grootste bij elkaar horende theeplantagegebied van de wereld. In het Kaziranga nationaal park leven nog meer dan 2400 pantserneushoorns. De neushoorn is het symbool van Noordoost-India.